Viering Dag van de Arbeid in Werfschuur

Foto: Pixabay
24 april 2018, 14:23
Verlopen

WOUDRICHEM - De Dag van de Arbeid, in België ook Feest van de Arbeid genoemd, is een feestdag van de socialistische, communistische en anarchistische arbeidersbeweging. De dag vindt in Nederland, België en Suriname elk jaar op 1 mei plaats. Traditiegetrouw organiseert PvdA Altena de jaarlijkse 1 mei viering.

Andere landen wijken soms af van deze datum. In Europa is 1 mei in bijna alle landen een officiële feestdag, maar niet in Nederland. Waar gaat het om op 1 mei? De strijd voor de achturige werkdag, het pleiten voor betere arbeidsrechten en het streven naar behoud van vrede. Dat streven naar behoud van vrede als motief op de Dag van de Arbeid is niet bij iedereen bekend. PvdA Altena vindt het een belangrijk punt en nodigt daarom vluchtelingen uit die in Altena wonen. Zij vertellen over de 1 mei viering in hun land van herkomst en het belang van vrijheid.

Ook onbekend in ons land is de koppeling van de Dag van de Arbeid met geluksbrengers. Bij onze buren in België en Frankrijk vind je langs de kant van de weg vaak kraampjes met kleine boeketjes lelietjes-van-dalen. Je geeft ze aan iemand van wie je houdt, om hem of haar geluk te wensen. In het Frans worden ze ook wel geluksbloemetjes genoemd: porte-bonheur. U bent welkom op 1 mei om 20.00 uur in De Werfschuur, historische stadshaven Woudrichem. Iedereen is van harte welkom, PvdA/Progressief Altena lid of niet.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl