Twee maal goud voor Rick Sonnema

Foto: Leo Sonnema
13 mei 2018, 19:29
Verlopen

WIJK EN AALBURG/ROOSENDAAL - Zaterdag deed judoka Rick Sonnema uit Wijk en Aalburg mee aan de open west Brabantse kampioenschappen in Roosendaal.

In de ochtend deed hij mee aan de categorie heren +18 jaar. Door in het Round Robin systeem, waarbij je het tegen elke tegenstander opneemt dus geen knock-out systeem, al zijn partijen met de maximale score te winnen was daar een mooie en overtuigende 1e plaats voor Rick. Vervolgens stond in de middag het TOtaal kata van Con Voermans op het programma. Voor het tonen van de kata wordt daarbij besloten wie de meeste impact kan geven op stootkussens door diverse stoten en trappen te tonen, waarna je een kwartslag draait en tegelijk met je tegenstander een kata draait.

Ook bij het TOtaal kata wist Sonnema met de nodige overtuiging zijn twee wedstrijden in de voorronden te winnen waarna hij in de finale ook de winst naar zich toe wist te trekken. Een mooie demo voor het TOtaal kata samen met het kumite waar veel aandacht voor was namens het publiek. Sonnema is tevreden over zijn resultaten en blij dat hij met overtuiging kon winnen. Daarnaast was de demo van het TOtaal kata in wedstrijdvorm erg leuk om aan deel te nemen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl