Waterdragen langs de Waterlinie

Foto: Henk van Noorloos
13 mei 2018, 12:19
Verlopen

ANDEL - Op Hemelvaartsdag, donderdag 10 mei 2018, klommen bijna dertig mensen uit Andel en omgeving op de fiets tijdens ‘Waterdragen langs de Waterlinie’.

Een emmertje rivierwater moest echter worden overgebracht naar de finish. Natuurlijk klotste heel wat water onderweg overboord, zodat bij de weging na afloop menigeen slechts een slokje over had. De Andelse Bert Benckhuijsen had echter een truc bedacht en er een stel sponzen bij gestopt zodat het water in de emmer bleef.

Omdat hierover niets in de regelementen stond werd hij als Waterdrager 2018 gehuldigd. De jury beloofde echter de regelementen voor volgend jaar aan te passen en sponzen voortaan uit te sluiten. Met deze fietsactie langs de Linge bij Beesd werd geld ingezameld voor www.edukans.nl.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl