De Kindergemeenteraad beslist

Foto: Pixabay
9 juni 2018, 14:36
Verlopen

WOUDRICHEM - Op donderdag 14 juni 2018 is er om 19.00 uur voor het zevende en tevens laatste schooljaar op rij een vergadering van de Woudrichemse Kindergemeenteraad, waarin schoolkinderen uit Woudrichem geld toekennen aan een project met een maatschappelijk doel.

Het project bestaat uit drie delen: Woudrichemse raadsleden geven gastlessen op school, elke klas houdt een opiniërende kinderraadsvergadering en tot slot is er de besluitvormende vergadering van de Kindergemeenteraad. Er doen vier schoolklassen mee van ’t Ravelijn, Basisschool Oudendijk en twee klassen van de Eben Haëzer. De gastlessen zijn gegeven door gemeenteraadsleden en wethouders.

Tijdens de besluitvormende kinderraadsvergadering op donderdag 14 juni debatteren vier of vijf vertegenwoordigers van de vier schoolklassen met elkaar en nemen een besluit over de vijf projecten: welk project ontvangt (een deel van) de beschikbare € 2.000,-? De Kindergemeenteraadsvergadering op 14 juni wordt gehouden in het gemeentehuis van Woudrichem en duurt van 19.00 tot ongeveer 20.00 uur. Iedereen is van harte welkom, de koffie staat voor u klaar. Het debat wordt net als een echte raadsvergadering live uitgezonden via het internet: www.woudrichem.nl/gemeenteraad.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl