Nieuw logo gemeente Altena gereed

Foto: Altena TV
25 juni 2018, 18:13
Verlopen

ALTENA - De nieuwe gemeente Altena heeft na een woordmerk nu ook een beeldmerk. Op 25 juni presenteerden streekgenoten Marianne Sijberden (De Perswinkel) en Peter Korsman (Autograph) het nieuwe logo.

Zij baseerden zich op een onderzoek onder inwoners, bestuurders en ambtenaren naar de identiteit van de toekomstige gemeente Altena en op de Toekomstvisie die de drie gemeenten in samenwerking met inwoners opgesteld hebben. De nu nog samenwerkende gemeenten gebruiken dit jaar een tijdelijk ‘Altena2019’ logo. Dit logo symboliseert de drie gemeenten die samenwerken om tot een fusie te komen. Vanaf 1 januari 2019 werken de gemeenten niet meer samen maar vormen dan de nieuwe gemeente Altena.

Het nieuwe logo borduurt duidelijk voort op het Altena2019 logo. Er is een drie-eenheid te zien door middel van vorm en kleurgebruik. Daarin komen aspecten als water en natuur terug. De ontwerpers gebruiken verder de termen Eiland, Eenheid, Geometrisch, Organisch, Open, Helder en Vriendelijk. In het logo is ook de tekst ‘Gemeente Altena’ te lezen in een speciaal ontworpen lettertype.

Achter de schermen worden het logo en de huisstijl de komende maanden verwerkt in bijvoorbeeld de website, het wagenpark of het papierwerk voor de gemeente Altena. Het logo en de huisstijl worden voor het eerst echt zichtbaar als de website van de gemeente Altena in december 2018 online komt. De overige huisstijldragers volgen na 1 januari 2019.

 

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl