Illegale piratenzender ontmanteld in de Biesbosch

Foto: Pixabay
27 juli 2018, 12:37
Verlopen

WERKENDAM - In de Werkendamse Biesbosch is in het weekend van 21 en 22 juli de zendapparatuur van een piratenzender verwijderd. De apparatuur hing in een hoogspanningsmast van netbeheerder Tennet.

Tennet heeft het Agentschap Telecom geassisteerd bij het ontmantelen van de zender. Volgens Tennet is het een typisch vakantiefenomeen. Het illegale radiostation, dat naar verluidt vooral ‘Hollandse volksmuziek’ uitzond en luisteraars zou hebben in het hele land, werd vorig weekend ontdekt door het Agentschap Telecom.

Niet alleen is het plaatsen van illegale zendapparatuur hinderlijk, het is ook ronduit gevaarlijk. Het agentschap heeft al vaker zendinstallaties uit de Biesbosch gehaald. Mogelijk van dezelfde zender. Of de radiomaker ook opgespoord en beboet is, is niet bekend.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl