Scheepswrakken Keizersguldenwaard liggen er nog steeds

Foto: Sander van Strien
27 juli 2018, 12:26
Verlopen

WERKENDAM - De scheepswrakken in het haventje van Keizersguldenwaard, aan de rand van de Biesbosch, zijn nog altijd niet weggehaald. Rijkswaterstaat heeft een dwangsom ingesteld van 5000 euro voor elke week dat de wrakken er na donderdag nog liggen.

Als de wrakken er volgende week nog steeds liggen, wordt de boete geïnd. Dit betekent dat de eigenaar geen boete hoeft te betalen wanneer er tussentijds toch wordt opgeruimd.

Het weghalen van de wrakken gaat lastig worden. Het water staat in de vertakking van het Steurgat erg laag, waardoor de half gezonken boten in de modder liggen. Het wegslepen van de vaartuigen lijkt daardoor niet mogelijk.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl