Drukbezocht Autovoetbal gewonnen door FC Carselona

Foto: Altena TV
11 augustus 2018, 19:18
Verlopen

ALMKERK - Een van de activiteiten van de Zomerfeesten Almkerk is het autovoetbal. Dit jaar trok het evenement weer veel publiek mede door het goede weer.

Op een veilige afstand kijkt het publiek toe hoe de teams met hun auto’s, binnen het met hooibalen afgezette veld, de strijd aangaan. Alle teams nemen het tegen elkaar op om met een bal van één meter doorsnede zo vaak mogelijk te scoren. Hier en daar verliezen de auto’s onderdelen, raken ze ondersteboven of gaat de motor stuk. Maar door het oplettende werk van de scheidsrechters verloopt de wedstrijd veilig.

De wedstrijdtactiek is bij elk team anders. “De pin onderin en recht op die bal af,” zegt Thomas van team Boterpiel. Het is vooral belangrijk om de auto’s zo lang mogelijk aan de praat te houden. Zodra er een auto stuk is, wordt er direct gewisseld en geprobeerd de auto weer bruikbaar te maken. Het team dat de meeste auto’s aan de praat kan houden, heeft de meeste kans om te winnen.

De winnaar van dit jaar is het team van FC Carselona. Zij moesten het opnemen tegen de winnaars van vorig jaar: team All Stars. De eindstand was 4 – 0.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl