Bewoners maken bezwaar tegen bouwplan Op ’t Loev

Foto: Archief
13 augustus 2018, 18:31
Verlopen

WOUDRICHEM - Enkele bewoners van de vesting Woudrichem maken bezwaar tegen het bouwplan Op 't Loev aan de Hoge Maasdijk in Woudrichem.

Volgens wethouder Izak Koedoot worden bezwaarmakers ‘een beetje laat wakker’. Zes weken had de kersverse stichting Respectvolle Ontwikkeling Hoge Maasdijk de tijd om te reageren op de nieuwbouwplannen. De gemeente Woudrichem, Bouwlinie en Tankens Andel BV willen op deze locatie 96 woningen bouwen. De termijn om een zienswijze in te dienen liep vrijdag af.

De stichting Respectvolle Ontwikkeling Hoge Maasdijk geeft bij monde van voorzitter Jos Korthout aan dat ze nog hoopt op een extra twee weken om een ‘uitgebreide zienswijze’ kenbaar te maken. Het grootste bezwaarpunt van de stichting is dat het nieuwbouwplan langs de Hoge Maasdijk ‘massaal oogt’. “De hoogte en breedte harmoniseren niet met de vesting. De komende maanden worden alle zienswijzen tegen het licht gehouden, zodat de gemeenteraad dit najaar het bestemmingsplan kan vaststellen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl