2e plaats voor vertolking Babyloniënbroek tijdens de Brabantsedag

Foto: John Muermans
27 augustus 2018, 19:46
Verlopen

HEEZE - Afgelopen zondag 26 augustus wisten 40.000 bezoekers de Brabantsedag in Heeze te vinden waar ook een themawagen over Babyloniënbroek te bewonderen was. In totaal reden er 16 themawagens mee.

Bij het thema hoorde een lijst van alle 296 vroegere en huidige plaatsen in het Noord-Brabantse, van Aalst tot Zundert, en dus ‘Van Ravenstein tot Roosendaal’. Uit die lijst koos één van de wagenbouwersgroepen Babyloniënbroek om te verbeelden tijdens de parade. Bouwerij Skôn wist met het thema ‘Land van misverstand’ de tweede prijs in de wacht te slepen tijdens de theaterparade.

Beelden: John Muermans

Het thema van deze wagen verwijst naar het verleden van ‘Broek’ waarbij monniken een spreekwoordelijke ‘Babylonische bende’ aantroffen toen zij in de 8e eeuw het Christendom kwamen verspreiden. De dorpelingen volgden hun eigen gebruiken en nieuwsgierig doen zij hun best om die vreemde woorden van de nieuwkomers te begrijpen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl