Nieuw Woerkums biertje krijgt de naam: ‘KiKuit’

Foto: Woerkumer Bier
31 augustus 2018, 08:52
Verlopen

WOUDRICHEM - Op 30 augustus kreeg Wethouder Jorritsma uit handen van Arjens van Gammeren van het Visserijmuseum en Ronald van den Ende van het Woerkumer Bier het eerste Woerkumer kuitbier gepresenteerd. Dat het in het Visserijmuseum plaatsvond was geen toeval; Zalm en Kuit horen immers bij elkaar.

Het Kuitbier is gebaseerd op authentieke receptuur uit de 15de eeuw. Kuitbier is typisch Nederlands bier: een soort troebel en bleek witbier, het heeft een grasachtige bouquet, aangevuld met frisse citrustonen. Met een alcoholpercentage van 5,5 procent is het een smakelijke dorstlesser, maar kijk wel uit, niet te veel wat dan zakt het in je benen. Vandaar dat dit heerlijke Woerkumer bier ‘KiKuît’ heet. Het bier is alleen te proeven tijdens 1ste Woerkumer Streekbieren Proeverij dat op 9 september vanaf 13.00 uur op het Arsenaal in Woudrichem gehouden wordt.

Bierhistoricus Freek Ruis en bierauteur Henry Reuchlin zullen beiden in hun lezingen die ook tijdens de Streekbieren Proeverij op 9 september gegeven worden, dieper ingaan op dit bijzondere ‘vergeten’ biersoort. De lezingen beginnen om 13.00 uur in het Visserijmuseum en zijn gratis toegankelijk. De organisatie adviseert geïnteresseerden wel om vooraf een plaatsje te reserveren via info@woerkumer.nl.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl