Man uit Altena neemt explosief mee naar huis

Foto: Defensie.nl (ter illustratie)
4 september 2018, 22:09
Verlopen

ALTENA - Een inwoner van Altena heeft dinsdag een explosief uit de Tweede Wereldoorlog mee naar huis genomen. De man heeft de bom zelfs op de weegschaal gelegd om het te wegen en de afmetingen vast te stellen.

De geschrokken wijkagent Ruud Peeters benadrukt dat levensgevaarlijk is om een explosief mee naar huis te nemen: “We blijven iedereen waarschuwen, raak zo’n explosief niet aan. Toch gebeurt het regelmatig dat mensen ze zelfs oprapen. Als zoiets ontploft, is het leed niet te overzien.”

De vinder heeft de vondst gemeld waarna de Explosieven Opruimingsdienst ter plaatse is gekomen om het 4 kilo wegende explosief onschadelijk te maken. Waar het explosief is gevonden en waar de vinder woont, wordt bewust niet bekendgemaakt.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl