Zo’n 1200 bezoekers tijdens Open Monumentendag

Foto: Hannie Visser-Kieboom
12 september 2018, 07:48
Verlopen

ALTENA - Tijdens de Open Monumentendagen op 8 en 9 september hebben zo’n 1200 mensen een bezoek gebracht aan een monument.

Ook werden voorafgaand aan het Monumentenweekend al bezoekers geteld. Zo bezochten zo’n 300 leerlingen de Monumenten Klassendag op donderdag 6 en vrijdag 7 september in Fort Giessen of de vesting Woerkum. Kasteel Dussen trok zondag 9 september zo’n 350 bezoekers. Velen van hen bezochten ook de expositie Van Emmikhoven tot Altena die speciaal is samengesteld in aanloop naar de nieuwe gemeente Altena.

Fort Giessen mocht zaterdag 8 september ruim 200 bezoekers verwelkomen. Zij kregen een rondleiding op het Fort en konden het kanon uit de Eerste Wereldoorlog bekijken en een bezoek brengen aan het educatiepark met loopgraaf. Het koetshuis in Andel werd bezocht door zo’n zestig mensen. Ook de Zandwijkse en Uitwijkse molens kregen bezoek van zo’n 75 mensen; op korenmolen de Hoop in Veen werd een bakwedstrijd gehouden; zeven deelnemers hadden een taart gebakken. Bakker Gerard Hardeman mocht als jury de winnaars aanwijzen. Petra Bouman uit Wijk en Aalburg en Lenka Krahwlova uit Putten behaalden beiden een eerste prijs. De RK in de vesting Woerkum werd door zo’n 120 mensen bezocht. Het bierfestival dat zondag in de vesting werd gehouden telde 400 bezoekers. Van hen woonden 25 mensen de lezingen over het Woerkums bier bij.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl