Getuigen gezocht van crash in 1944

Foto: Pixabay
1 oktober 2018, 21:16
Verlopen

WIJK EN AALBURG - Het Brabants Historisch Informatiecentrum in Den Bosch zoekt in Wijk en Aalburg naar mensen die nog iets kunnen vertellen over de crash van een Britse bommenwerper, op 21 juli 1944.

Het toestel, een Handley Page Halifax III, stortte volgens onderzoekers om 01.42 uur neer in de buurt van de Molendijk. Met uitzondering van de 22-jarige boordschutter Francis Tough overleefde de bemanning de crash.

Het informatiecentrum probeert van meerdere crashes in Noord-Brabant meer details te achterhalen. Met behulp van iedereen die ofwel zelf nog herinneringen heeft, of de verhalen gehoord heeft van eerdere generaties.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl