Afkoppelen regenwater en leidingen vervangen Koepoortstraat

Foto: Woudrichem.nl
3 oktober 2018, 19:28
Verlopen

WOUDRICHEM - In de Koepoortstraat wordt de rijbaan en het trottoir afgekoppeld. Dat betekent dat het regenwater niet meer via het riool naar de waterzuivering wordt gevoerd, maar direct naar het oppervlaktewater. Het is een belangrijke maatregel tegen wateroverlast.

Voor Brabant Water en Enexis was het werk een goede gelegenheid om ook de leidingen van water en gas te gaan vervangen. Maar uit vooronderzoek bleek dat de grond waarin de leidingen lagen gesaneerd moesten worden. De sanering is inmiddels klaar en de werkzaamheden kunnen worden hervat.

De leidingen van gas en water worden nu vervangen en in de week van 22 oktober worden de trottoirs opnieuw aangelegd. Dan is de rijbaan aan de beurt. Die wordt opnieuw bestraat. Er geldt dan enkele weken een omleiding. Een hele operatie, waarna de Koepoortstraat afgekoppelde hemelwaterleiding heeft.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl