25 Biesboschgidsen halen hun diploma

Foto: Wim Ruis
4 oktober 2018, 17:24
Verlopen

REGIO - Deze week startten 25 nieuwe gidsen als aspirant Biesboschgids in Nationaal Park De Biesbosch. Daarvoor rondden zij zaterdag 29 september de Basiscursus Biesboschgids af met het behalen van een diploma.

Vanuit de bezoekerscentra en door ondernemers in de Biesbosch worden het hele jaar begeleide rondvaarten, wandel-, kano-, en vaarexcursies en schoolprogramma’s georganiseerd. Voor het begeleiden ervan zet Nationaal Park De Biesbosch vrijwillige gidsen in. Voordat gidsen zelfstandig met een groep op pad gaat, volgen ze de Basiscursus Biesboschgids, die een half jaar duurt. Hierin komen alle facetten van de Biesbosch aan de orde. Ook leren ze hoe ze verschillende groepen bezoekers zoals kinderen, volwassenen of mensen met een beperking de Biesbosch kunnen laten beleven. Naast theorie wordt natuurlijk heel veel kennis opgedaan in de Biesbosch zelf.

Zaterdag 29 september kregen 25 cursisten hun Biesboschgidsendiploma. Dit gebeurde met een feestelijke bijeenkomst in de Amaliahoeve in het hart van Nationaal Park De Biesbosch. Aansluitend op het afronden van de basiscursus doorlopen de gidsen de komende periode een stage onder begeleiding van een mentor, een ervaren Biesboschgids. Tijdens de stage zullen de nieuwe gidsen zich meer verdiepen in specifieke onderwerpen waaronder cultuurhistorie, flora en fauna. Daarnaast doen zij ervaring op met het begeleiden van de verschillende soorten excursies en programma’s.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl