Gesprek over duurzaamheid begint op gang te komen

Foto: Altenatuur
15 oktober 2018, 10:25
Verlopen

ALTENA - Koplopers, politici en andere betrokken inwoners als ZLTO-A, Altena Nieuwe Energie en de Agrarische Natuurvereniging kwamen bij elkaar in het Altena College. Het belangrijkste onderwerp: 'Hoe maken wij Altena toekomstbestendig voor de kinderen van onze kinderen?'

De opwarmer van de avond was een steengoed optreden van de debatkampioenen van het Altena College. Aan de hand van de vraag: ‘Zijn we voor of tegen windmolens?’ lieten de leerlingen zien hoe je pittig, inhoudelijk en met humor van mening kunt verschillen. Goof van Vliet van Altenatuur liet zien dat er een grote klus voor ons ligt. In Altena is een aantal initiatieven en bedrijven koploper als het gaat om duurzaamheid. Twee van hen gaven hun visie op de toekomst. Henk Schouten van Schouten Europe is voor meer plantaardige en minder dierlijke eiwitten op ons bord. Frank Manders, de tweede spreker, organiseert een race om de wereld met voertuigen op alternatieve energie in 80 dagen.

In de pitch van de lijsttrekkers van de politieke partijen stond het partijstandpunt centraal. Onder leiding van Hennie Roorda ontstond daarna een levendige discussie en werd duidelijk waar de overeenkomsten en verschillen tussen de partijen zitten. De opwekking van duurzame energie werd uitgebreid besproken. Altenatuur heeft uitgerekend dat er in Altena 21 windmolens, 300 hectare zonnepanelen en 20.000 elektrische auto’s aanwezig moeten zijn om in 2030 (of 2046) in onze eigen energiebehoefte te voorzien. Plus nog eens 6 grote windmolens van 8 MW op zee. 

Cees de Bas, van Altena Nieuwe Energie, gaf aan dat voor een energieneutraal Altena alle opties open moeten blijven. Op 1 november komt er een Verkiezingswijzer. Daarin staat niet of de partijen voor of tegen windmolens en zonneparken zijn.

 

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl