Foto- en filmavond in Wijk en Aalburg

Foto: Gemeente Aalburg
23 oktober 2018, 08:43
Verlopen

AALBURG - Op het gemeentehuis in Wijk en Aalburg wordt dinsdag 6 november een foto- en filmavond gehouden door het Streekarchief Heusden in samenwerking met Erfgoed Altena. De avond vormt de opening van de reizende expositie ‘Van Emmikhoven tot Altena’ in de gemeente Aalburg.

Op 6 november geven medewerkers van het Streekarchief Heusden uitleg over de beeldbank van het archief, die bijna 75.000 foto’s omvat. Ook wordt een oude film gedraaid van Aalburg. De expositie ‘Van Emmikhoven tot Altena’ vertelt het verhaal over de veertien voormalige gemeenten in de regio aan de hand van evenzovele banners. Ook worden voorwerpen met wapens en logo’s van de vroegere gemeenten getoond. Bij de expositie behoren twee puzzels; een legpuzzel bestaande uit de veertien gemeenten en een fotopuzzel waarmee deelnemers een dinerbon kunnen winnen bij het Oude Raedthuys in Woudrichem.

De expositie is tot en met 23 november te zien op het gemeentehuis in Wijk en Aalburg. Maandag 26 november verhuist de expositie naar het gemeentehuis in Werkendam. Daar wordt maandag 3 december een foto- en filmavond gehouden.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl