ZVDO`74 kopje onder tegen nieuwe koploper

Foto: Pixabay
19 november 2018, 19:09
Verlopen

ANDEL/EINDHOVEN - Na een aantal wedstrijden waarin ZVDO minstens gelijkwaardig was aan de tegenstander, was het afgelopen zaterdag anders. De heren van het eerste team van ZVDO moesten in Eindhoven met Nayade Classic strijden om 3 punten. Nayade Classic bleek een team met veel ervaring op hoger niveau.

Vanaf het begin van de wedstrijd liet Nayade Classic merken dat zij de punten in Eindhoven wilde houden. ZVDO kon met een strafworp van Casper Robertus op een 1-0 voorsprong komen. Daarna was het woord in deze periode aan Nayade Classic. Zij wisten 5 keer achter elkaar het net aan de zijde van ZVDO te vinden. ZVDO had helaas geen antwoord op Nayade Classic, omdat zij er een harde wedstrijd van maakten met harde duels. Hierdoor keek ZVDO al tegen een achterstand van 5-1 aan.

Het tweede kwart verliep wat beter. ZVDO kon het achterin redelijk dicht houden. Toch wist Nayade Classic twee keer te scoren. Voor ZVDO wist Emiel Goedel met een man-meer situatie de stand op 7-2 te zetten.

ZVDO bleek ook na de rust moeite te hebben met de fysiek sterke tegenstander, wat op sommige momenten niet meer sportief te noemen was. Wel bleven de heren uit Andel hun best doen om toch nog wat van de wedstrijd te maken. Dit bleek een lastige opgave. ZVDO wist geen gaatje te vinden om de keeper te passeren. Nayade Classic lukte dit wel driemaal en deze wist hierdoor uit te lopen naar 10-2.

Wat in de derde periode niet lukte, lukte in de vierde periode wel. ZVDO wist zich vaker onder de druk van Nayade uit te zwemmen en creëerde hierdoor wat meer ruimte. Dit resulteerde in wat meer kansen en doelpunten aan de zijde van ZVDO. Verdedigend gaven de mannen ook niet veel weg en daarom werd deze periode wel gewonnen met 4-2. Hierdoor werd de eindstand op 12-6 gezet. Dames 1 van ZVDO moest eerder deze middag tegen het damesteam van Nayade spelen. Zij wisten gelukkig de eer van ZVDO te redden door hun wedstrijd wel te winnen. Zaterdag 24 november staat een wedstrijd tegen het bekende Aegir op het programma. Deze wedstrijd zal in Andel gespeeld worden om 20.30 uur.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl