Docenten het dak op

Foto: Henk van Noorloos
29 november 2018, 22:15
Verlopen

AALBURG - Dat het goed gaat met de werkgelegenheid in de bouwsector is inmiddels algemeen bekend. Twee techniekleraren gingen het dak op na het winnen van een prijs. Die bestond onder andere uit een lespakket dakdekken.

Als de VMBO student de schoolbanken verlaat, levert dit dan ook gegarandeerd werk op. Mede door het grote tekort investeert het bedrijfsleven al jaren steeds meer in het opleiden en vasthouden van technisch geschoold personeel. Filosofie van TECTUM – de opleider voor de platte dakenbranche – is dat als je VMBO docenten schoolt en enthousiast maakt, daarna de leerlingen wel zullen volgen.

Tijdens een landelijke dag voor BWI docenten in juni werd daarom een wedstrijd uitgeschreven waarbij de hoofdprijs bestond uit een set dakdekkersgereedschap compleet met een lespakket voor de leerlingen. Het Willem van Oranje College te Wijk en Aalburg sleepte in de persoon van BWI docent Arjan Baart de prijs in de wacht. Afgelopen donderdag werd deze uitgereikt en kon hij samen met zijn techniekcollega’s het dak op. Stap voor stap werd onder de deskundige leiding van instructeur Marco van der Laan van www.tectum.nl op een aantal proefdaken de dakbedekking aangebracht en goedgekeurd. De docenten zijn er klaar voor, nu de leerlingen nog.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl