Geen proef met cameratoezicht in de Biesbosch

Foto: Pixabay
12 december 2018, 10:13
Verlopen

REGIO - Er komt geen experiment met cameratoezicht in de Biesbosch. Het voorstel van de CDA-fractie in Provinciale Staten krijgt geen bijval van het provinciebestuur.

De partij kwam op het idee omdat volgens hen het noordelijke deel van de Biesbosch kwetsbaar is voor het dumpen van drugsafval. Het provinciebestuur stelt dat het opsporen van drugscriminaliteit geen taak van de provincie, maar van de politie.

Verder zou cameratoezicht in strijd zijn met de privacywetgeving. Die laat niet toe dat er ongericht camera’s worden geplaatst op de openbare weg, laat staan dat de beelden worden opgenomen en bewaard.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl