Lizzy Koppe-van Pelt doet aangifte vanwege Nashville-verklaring

Foto: Facebookpagina Lizzy Koppe-van Pelt
8 januari 2019, 22:39
Verlopen

ALTENA - De Nashville-verklaring heeft ook in Altena behoorlijk wat stof doen opwaaien. Dit anti-homostatement, werd afgelopen weekend gepubliceerd en is ondertekend door ruim 200 predikanten, voorgangers en prominenten van de orthodox-protestantse kerk in Nederland en SGP-leider Kees van der Staaij.

Maandag meldde kinderboeken- en scenarioschrijfster Lizzy Koppe-van Pelt uit Woudrichem dat ze aangifte heeft gedaan bij het College van de Mensenrechten om de Nashvilleverklaring. Diverse gemeenten hebben inmiddels de regenboogvlag uitgehangen.

Bij gemeentehuis van de nieuwe gemeente Altena in Almkerk hangt de vlag niet. Volgens een woordvoerder van de gemeente heeft te maken met het feit dat er nog geen college is en de waarnemend burgemeester niet alleen gaat besluiten over het al dan niet uithangen van de regenboogvlag.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl