Straver heeft lekkere dag ondanks slecht zicht

Foto: Facebookpagina Edwin Straver
15 januari 2019, 17:48
Verlopen

LIMA/RIJSWIJK - “Stel je even voor dat je in dichte mist rijdt, met maximaal 50 meter zicht”, zegt Edwin Straver aan de finish van de zevende etappe van de Dakar Rally.

“Er hing zoveel stof dat je op sommige plaatsen maar 30 kon rijden, terwijl 120 mogelijk was geweest. Dat doe je dan maar, want je wilt niet op een steen klappen.” Ondanks het slechte zicht, veroorzaakt door stof en een zandstorm, waardoor de etappe zelfs even stilgelegd werd, had Edwin Straver een goede dag. Vooraf was de zevende etappe aangekondigd als een zeer zware, maar de motorrijder uit Rijswijk vond het alleszins meevallen. “Ze hadden ons bang gemaakt, maar het waren vooral veel lange, snelle paden. Er zaten ook best veel duinen in, iets van 100 km, maar die waren lang niet zo moeilijk en steil als de duinen van gisteren. Ze waren mooi glooiend, zodat je er goed goed rijden.”

Straver kwam als tweede Nederlander aan de finish na 331 km special, op 1.14.52 van de snelste man van de dag. “Ik heb lekker gereden: geen grote fouten gemaakt, niet eraf gegaan, en mooi op tijd binnen dus. Ik begin alleen een beetje last te krijgen van zere handen en van mijn knie, maar ik heb nu tijd om even een massage te pakken en mijn knie te laten intapen, zodat ik morgen weer fris verder kan.”

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl