Openingsconcerten Jacoba Cultuurhuis in Woudrichem

Foto: Arjo Loeve
20 januari 2019, 20:11
Verlopen

WOUDRICHEM - Op 15 en 16 februari wordt het Jacoba Cultuurhuis in Woudrichem officieel geopend met twee klassieke concerten.

Chris van de Kuilen, pianist en sinds november bewoner van het Jacoba van Beierenhuis in Woudrichem, hoopt samen met Carola Loeve in het land van Altena een plek te creëren waar kunst en cultuur tot leven komen. Dit doen zij door geven van pianolessen en muziekcursussen.

Het Jacoba Cultuurhuis organiseert elke twee maanden in de 17de eeuwse kapel van het huis een klassiek concert. Chris van de Kuilen, pianist en docent aan het Tilburgs Conservatorium, bijt het spits af met diverse werken voor piano. Naast solowerken speelt Chris samen met Nasim de Haas, violiste en Carola Loeve, pianiste. Op het programma staan onder meer werken van Bach, Dvo?ák, Granados en De Falla. Daarnaast zal er een muzikale ode gebracht worden aan Woudrichem. Er zal ook een mini-expositie worden georganiseerd van werk van de gerenommeerde en in Woudrichem geboren kunstenaar Ger de Joode.

Het belooft een bijzonder concert te worden. De kapel is vanaf 19.30 uur geopend. Het concert start om 20.00 uur aan de Molenstraat 2 in Woudrichem. De toegang is € 15. Dit is inclusief koffie/thee in de pauze en wijn na afloop van het concert. Het aantal plaatsen is beperkt, dus het is verstandig om vooraf te reserveren via info@jacobacultuurhuis.nl.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl