Start Weidevogelbescherming Land van Heusden en Altena

Foto: Len Bruining
31 januari 2019, 14:41
Verlopen

GIESSEN - De dagen gaan weer lengen, het weidevogelseizoen van 2019 staat voor de deur. Over niet al te lange tijd zullen de eerste kieviten met hun spectaculaire duikvluchten door het luchtruim buitelen. Op dinsdagavond 26 februari wordt met de startavond op Fort Giessen de aftrap gegeven.

In het Land van Heusden en Altena heeft de Weidevogelbescherming in twintig jaar tijd een grote vlucht genomen. De werkgroep is zoals ieder jaar weer op zoek naar nieuwe vrijwilligers die zich aan willen sluiten bij de dames en heren die zich al jarenlang trouw inzetten. De Weidevogelgroep werkt samen met Altenatuur, de VMB, ANV Altena Biesbosch en het Brabants Landschap om gezamenlijk de zoekgebieden uit te breiden om de overlevingskans van weidevogelkuikens zo goed mogelijk te waarborgen. Zo’n 120 boeren en loonwerkers verlenen hun medewerking.

Het aantal legsels dat in het voorjaar van 2018 werd gevonden is vorig jaar iets gedaald. Het enthousiasme onder de vrijwilligers en agrariërs is er echter beslist niet minder op geworden, want Weidevogelbescherming is een begrip geworden op ons eiland. Mannen of vrouwen (jong en oud) die het komende voorjaar over vrije tijd beschikken en lekker buiten bezig willen zijn, worden uitgenodigd zich aan te sluiten bij de bestaande loopgroepen. Weidevogelbescherming is een echte lenteactiviteit die plaatsvindt tussen half maart en half juni. Wie belangstelling heeft kan zich aanmelden door een mail te sturen naar altenatuur@gmail.com onder vermelding van naam, adres, telefoonnummer en emailadres.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl