Theatergroep YrroS! speelt ‘Heuvels van Blauw’

Foto: Facebookpagina Yrros!
7 februari 2019, 14:41
Verlopen

NIEUWENDIJK - In maart speelt Theatergroep YrroS! hun nieuwe jaarproductie op een bijzondere locatie: Fort Bakkerskil in Nieuwendijk, waar ze te gast zijn bij Marco en Hanny, de nieuwe uitbaters van deze unieke locatie.

Heuvels van Blauw is de Nederlandse vertaling die Hans Jansen maakte van het origineel van de befaamde toneelschrijver Dennis Potter, genaamd ‘Blue remembered Hills’. De regie is in handen van Martine Werners die direct enthousiast was over het stuk, dat YrroS! als een van de mogelijke stukken aan haar voorlegde in 2018. Ze heeft haar tanden in het stuk gezet en repeteert sinds september fanatiek én met humor met de 7-koppige spelersgroep. Daarbij daagt Martine uit met nieuwe technieken en heeft ook spannende ideeën over de vormgeving van het geheel, dat zich oorspronkelijk afspeelt in een bos en een schuur. In oorlogstijd.

‘Heuvels van Blauw’

Engeland, 1943. De Duitsers bombarderen Londen. De geallieerden nemen Sicilië in. Zeven kinderen spelen in het bos. Ze rennen, ze vallen, ze slaan, ze spugen, ze durven, ze vechten, ze lachen, ze huilen. TG YrroS! gaat terug naar hun kindertijd met deze Nederlandse vertaling van Blue Remembered Hills van Dennis Potter. Een rechtlijnig drama dat je meeneemt naar vroeger. Het vroeger waar kinderen genadeloos spelen. Een onschuldig verhaal dat uitverteld is voor je er erg in hebt.

De speeldata zijn 22, 23, 24, 29, 30 en 31 maart 2019. De kaartverkoop gaat via de website www.yrrostheater.com.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl