190 Oude Komborden van voormalige gemeenten in de verkoop

Foto: Otto van Breugel
8 februari 2019, 07:29
Verlopen

ALTENA - De oude komborden (circa 190) van de voormalige gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem worden verkocht. Inwoners worden in de gelegenheid gesteld een oud kombord aan te schaffen voor de prijs van 25 euro en bij meer belangstelling worden ze verloot. Dit heeft het College van B en W besloten.

Het CDA Altena stelde enkele weken terug het College voor om de oude borden, vanwege vele verzoeken vanuit de bevolking, net zoals in de nieuwe buurgemeenten Molenlanden en West Betuwe te verkopen aan de inwoners die belangstelling hebben en bij veel vraag deze te verloten en de opbrengst ter beschikking te stellen aan een goed doel.

Een aantal komborden zijn verdwenen. Inmiddels zijn de overige komborden om beschadiging van de komportalen te voorkomen, door de gemeente in alle dorpen verwijderd. “Door de komborden te verloten maken alle inwoners een eerlijke kans om in het bezit te komen van een kombord van hun eigen dorp,” aldus de initiatiefnemers Hanno van Baast en Otto van Breugel, raadsleden van CDA Altena, die blij zijn met het besluit van het College van de gemeente Altena.

Heeft u interesse in een kombord of wilt u stemmen op een van de goede doelen? Kijk dan op de website van de gemeente Altena.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl