Grote brand aan de Hoge Maasdijk in Woudrichem

Foto: Sander van Strien
25 februari 2019, 14:03
Verlopen

WOUDRICHEM - Op maandagmiddag 25 februari is omstreeks 13.30 uur een uitslaande brand ontstaan in bedrijfsunits aan de Hoge Maasdijk in Woudrichem.

Volgens de veiligheidsregio Midden- en West-Brabant woedde de brand in een leegstaand kantoorgedeelte van voormalig bouwbedrijf Villaforte. Er werd geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden in de omgeving van de brand en ventilatiesystemen uit te schakelen. Of er schadelijke stoffen zijn vrijgekomen is nog niet bekend. Om 15.01 uur is een NL-alert uitgegaan met daarin het advies om uit de rook te blijven. Korpsen uit de gehele regio waaronder Woudrichem, Sleeuwijk, Almkerk, Wijk en Aalburg en Tilburg waren aanwezig om het vuur onder controle te krijgen. De brandweer probeerde te voorkomen dat de brand zich uitbreidde naar omliggende panden.


Burgemeester Marcel Fränzel van de gemeente Altena arriveerde omstreeks 16.00 uur om polshoogte te nemen en te overleggen met de hulpdiensten. De brand is vermoedelijk aangestoken door spelende kinderen. Er zijn geen gewonden gevallen. De units op het terrein moeten in de toekomst plaatsmaken voor de nieuwbouwplannen van Tankens. Om 17.22 uur is het sein brandmeester gegeven.

Verkeersleider Rolph van Rijkswaterstaat meldde maandagavond via Twitter dat er een aannemer bezig is met een vacuümwagen voor het afzuigen van de rioolput met bluswater. Er was aan het einde van de middag namelijk even sprake dat verontreinigd bluswater de Afgedamse Maas zou zijn ingelopen. Dit bleek later niet het geval te zijn.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl