ChristenUnie-SGP wil veilige truckparkings en infrastructuur

Foto: Welmoed Timmermans-Bin
13 maart 2019, 06:10
Verlopen

REGIO - Peter van Dalen, ChristenUnie-SGP Europarlementariër, heeft samen met de Brabantse ChristenUnie-SGP kandidaten Hermen Vreugdenhil en Henk van Zelst een werkbezoek afgelegd aan de A27 en de Merwedebrug. Namens gemeente Altena was ook Wethouder Tanis aanwezig.

Veilige truckparkings zijn een belangrijk speerpunt voor Europarlementariër Peter van Dalen, die daar in het Europees Parlement regelmatig aandacht voor heeft gevraagd. Vanuit Europa is nu ook geld beschikbaar om mee te betalen. Er zijn te weinig parkeerplaatsen langs snelwegen waar chauffeurs kunnen rusten of de nacht door kunnen brengen. Chauffeurs zijn verplicht om na 4,5 uur een pauze te nemen van 45 minuten. Als de parkeerplaatsen langs de snelweg vol zijn moeten ze doorrijden, ook al mag dat wettelijk niet.

De vraag naar truckparkings wordt steeds groter. Een toenemend aantal chauffeurs krijgt te maken met ladingdiefstal en andere criminaliteit. Dit is volgens Henk Van Zelst onbestaanbaar.  Naast het parkeerprobleem komt ook de aanpak van de A27 aan de orde. “We zouden graag zien dat er minimaal 2 keer 3 rijstroken komen. Dit nog naast de vrije busbaan die langs het hele traject moet komen. Er is al 30 jaar niets aan de A27 gedaan, terwijl er overal in het land aan een verbeterde infrastructuur wordt gewerkt,” aldus een van de aanwezige ondernemers. Peter Van Dalen: “Vanuit Europa zou hier extra geld beschikbaar voor moeten komen, vooral om het proces te versnellen, de brug over de Merwede is namelijk pas in 2030 gereed. De A27 is een hele belangrijke Noord-Zuid verbinding voor vrachtverkeer uit heel Europa.”

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl