Vijf cursisten geslaagd voor de cursus DigiSterker

Foto: Geeralda Pols-Segeren
13 maart 2019, 06:13
Verlopen

WOUDRICHEM - Afgelopen maand rondden vijf cursisten de cursus DigiSterker af en ontvingen daarvoor een certificaat. Deze cursisten zijn nu bekend met de mogelijkheden van de digitale overheid.

De cursus DigiSterker is een samenwerking tussen SeniorWeb Land van Heusden en Altena en de Bibliotheek CultuurPuntAltena. Vrijwilligers van SeniorWeb verzorgen de training met het materiaal dat door de Bibliotheek is opgezet. De cursus ondersteunt inwoners van Altena bij het digitaal zaken doen met de overheid en instanties zoals bijvoorbeeld het UWV.

Vier ochtenden gingen de cursisten in een kleine groep aan de slag met zeer praktische opdrachten. Sija op ’t Hof, trainer van SeniorWeb, vertelt: “Cursisten leren informatie te vinden op overheidssites maar ook hoe ze veilig kunnen omgaan met hun persoonlijke gegevens. Hoe herken je nepmails; internetcriminelen gaan steeds professioneler te werk.” Heb jij interesse in een cursus? Informatie over de verschillende cursussen vind je op bibliotheekaltena.nl/digitaalhuis.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl