Altena heeft een nu officieel een jongerenraad

Foto: Stil livestream gemeente Altena
3 april 2019, 18:21
Verlopen

ALMKERK - Op dinsdagavond 2 april is de jongerenraad Going4Altena geïnstalleerd. De jongerenraad is een van de icoonprojecten die sinds 2016 bestaat. De raad bestaat uit 18 jongeren, zij gaan specifiek de belangen van de jongeren behartigen en jongeren een stem geven bij de lokale politiek.

De raad stemde deze dinsdagavond unaniem in met het voorstel, waarna de installatie direct kon starten. De jongeren legden allemaal de belofte af en werden daarna met bloemen en taart gefeliciteerd door burgemeester Fränzel. De jongerenraad is daarmee vanaf nu een adviesorgaan voor het gemeentebestuur. De burgemeester bedankte de projectgroep namens de gemeenteraad.

Raadslid Pauline van den Tol (Burgerstem Altena), wilde het feestje niet verpesten maar had toch nog een stemverklaring. Zij opperde of het dan ook nodig is om een seniorenraad aan te stellen. Ze gaf complimenten aan de jongeren over het debat wat ze voerden aan de Altena Tafels, maar vroeg zich af wat voor een begeleiding er aan de jongeren voor 1500 euro gegeven wordt. Aangezien dit een structureel bedrag is, ziet Van den Tol graag dat dit geëvalueerd wordt.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl