Geen plastic en drankenkartons meer in milieuparkjes

Foto: Archief
30 april 2019, 10:14
Verlopen

ALTENA - Vanaf woensdag 1 mei kunnen inwoners van de voormalige gemeente Werkendam niet meer in de milieuparkjes terecht voor het weggooien van plastic en drankenkartons.

De gemeente Altena heeft dit besloten omdat in de wijkparkjes overlast was. Vaak hangen of liggen de zakken voor plastic naast de container in plaats van erin. Ook is de gemeente druk bezig om het beleid te harmoniseren. Alleen de gemeente Werkendam kende milieuparkjes waar ook glas en kleding kunnen worden weggegooid. Aangezien plastic al huis-aan-huis wordt opgehaald, meent de gemeente dat de containers in Hank, Dussen, Nieuwendijk, Sleeuwijk en Werkendam overbodig zijn.

Inwoners klagen op sociale media en hebben ook hun ongenoegen geuit bij de gemeente over het weghalen van de containers. De gemeente geeft aan dat het besluit niet zomaar kan worden teruggedraaid, maar dat men toch gaat kijken naar de klachten.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl