Succesvolle eerste open dag bij Park Veldzicht in Genderen

Foto: Altena TV
11 mei 2019, 20:46
Verlopen

GENDEREN - Nadat Park Veldzicht zijn zwembadfunctie verloor en totaal verloederde, nam Tonny Bros een paar jaar geleden het initiatief het park op te knappen en een nieuwe maatschappelijke functie te geven.

Na de sluiting in 2013 is er jarenlang niks meer gebeurd aan het openluchtzwembad in de polder van Genderen. Door vernielingen en gebrek aan onderhoud veranderde het in een spookterrein. Voor Bros de reden om met een groep vrijwilligers een burgerinitiatief op te starten genaamd ‘Park Veldzicht’. Heel wat uren opknapwerkzaamheden en verbouwingen zorgen nu voor een gezellig park met natuur, dieren en activiteiten. Het park biedt dagbesteding aan mensen met een beperking, zij onderhouden bijvoorbeeld het park. Hiervoor wordt samengewerkt met stichting Prisma. Het is de bedoeling om in de toekomst in de zomer elke zaterdag open te gaan voor publiek. Daarnaast kan men op afspraak ook groepsactiviteiten in het park organiseren.

Zaterdag 11 mei konden bezoekers de eerste open dag beleven en zien wat Park Veldzicht te bieden heeft. Vanaf 11.00 uur was het park geopend en na een uur meldde de 360ste bezoeker zich al aan de poort. Men kan dus van een succesvolle open dag spreken.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl