‘Mijn huis op maat’ advies voor woning van wethouder Jorritsma

Foto: Gemeente Altena
29 mei 2019, 17:11
Verlopen

WOUDRICHEM - In de gemeente Altena zijn vrijwillige woonscanners van Trema Welzijn actief. Zij geven gratis advies op maat over aanpassingen in de woning.

Woonscanner John Theunisz was laatst op bezoek bij wethouder Paula Jorritsma om een scan van haar huis te maken. Wethouder Jorritsma was erg enthousiast over de resultaten van dit huisbezoek. Na de kennismaking aan de keukentafel werd het hele huis samen met de wethouder doorlopen om alle ruimten aan een kritische beschouwing te onderwerpen. De woonscanner noteerde alle mogelijke verbeteringen in badkamer, keuken, slaapkamers en woonkamer. Na afloop kreeg de wethouder een persoonlijk woningadvies, met daarin een voorstel voor de verbeteringen en een indicatie van de kosten.

U kunt zelf een huistest online doen op www.mijnhuisopmaat.nl. Maar elke inwoner van Altena met een koopwoning kan zich ook aanmelden voor een huisbezoek. Een deskundige woonscanner ziet vast meer onveilige situaties, dan u zelf. Denk bijvoorbeeld aan de trap in huis en de opstapjes bij de voordeur en achterdeur. Deze kunnen een onveilig obstakel in uw woning zijn. Het is aan u om te bepalen of u zelf aan de slag gaat of er een professional bijhaalt. Voor kleine klusjes is het mogelijk de Klussendienst Altena in te schakelen. Voor meer informatie over Mijn huis op maat kunt u contact opnemen met gemeente Altena, OnS Altena via 0183 51 60 60 of ons@gemeentealtena.nl.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl