Buitenbeentjes beleven 15e Roparun

Foto: Buitenbeentjes
6 juni 2019, 17:57
Verlopen

ANDEL - Dit weekend gaat Roparunteam De Buitenbeentjes voor de vijftiende keer deelnemen aan ’s werelds langste hardloopestafette, de Roparun. Doel: samen met 300 andere teams geld inzamelen voor palliatieve zorg voor mensen met kanker.

In 2004 werd het Andelse team opgericht op Prinsentuin Andel. Een jaar later rennen De Buitenbeentjes hun eerste estafette van Parijs naar Rotterdam. Sinds er in 2011 een tweede startlocatie komt in Hamburg, vertrekken zij vanuit de Duitse stad. Lengte van de route: 570 km. Het team is nog steeds verbonden aan Prinsentuin Andel, maar niet alle teamleden werken op deze school. De groep bestaat uit 25 leden, maar in de afgelopen 15 jaar zijn er minstens 150 personen mee geweest.

“Gedurende het jaar organiseert het team verschillende inzamelingsacties. Het begint met chocoladeletterverkoop, dan een kerstkransenactie, verschillende collectes bij winkels, een kaarsenactie en ook bedrijven dragen hun steentje bij. Enkele weken geleden renden de eersteklassers nog een mini-Roparun waarbij de kinderen zich per rondje hebben laten sponsoren. Nu loopt nog de Vriendenactie, waarbij je voor 10 euro vriend kan worden van De buitenbeentjes, natuurlijk met vermelding op de website en op Facebook”, vertelt teamcaptain en gepensioneerd wiskundedocent van Prinsentuin, Ben Hermeler. Hij rende de Roparun maar liefst elf keer.

Het team uit Andel hoopt 15.000 euro mee te kunnen nemen naar de start in Hamburg. Vorig jaar haalden alle teams bij elkaar 5,5 miljoen euro op. De stichting Roparun, verdeelt het geld later onder verschillende doelen, gericht op zorg voor kankerpatiënten. Volg De Buitenbeentjes op Facebook of www.debuitenbeentjes.nl.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl