Doe mee met gratis negatief schatzoeken in Woudrichem

Foto: Jos Korthout
9 juni 2019, 13:14
Verlopen

WOUDRICHEM - Leuk voor kinderen. leerzaam voor ouderen. Meditatief voor mensen die bewustzijn en rust nastreven. Levenscoach Jos Korthout nodigt je uit om gratis deel te nemen aan negatief schatzoeken in Woudrichem.

De schatten zijn achteloos weggegooid, kwamen in de rivier maar komen op de vloedlijn beschikbaar als er maar goed gezocht wordt. Zaterdagmiddag 15 juni om 17.00 uur wordt verzameld bij Camping de Mosterdpot in Woudrichem. Neem een afsluitbaar jampotje mee en een afvalzakje. Na een korte inleiding gaan de deelnemers naar het strand. Daar wordt de vloedlijn bekeken van de hoogwaterstand van 27 mei 13.50 uur toen het water een hoogte bereikte van NAP + 139 cm. De aanspoelsels zijn te vinden tussen en onder stukjes riet, takken, peuken en schelpjes.

Ieder kiest voor zichzelf een stukje van 1 meter lengte van de vloedlijn. In stilte en uiterste concentratie vis je stukjes plastic en peuken tussen de takken en het riet uit. Stop die in je zakje. Leg vervolgens de takken en het riet een eind verder weer weg. Onderzoek laagje voor laagje het eronder liggende zand. Bepaal wat natuurlijk is en wat kunstmatig. Let daarbij op vorm, kleur en structuur. Je vindt grotere en kleinere stukjes, soms nauwelijks een halve millimeter groot. Vis die stukjes uit het zand en stop ze in het potje. Rond 18.00 uur worden de potjes gesloten en mag er weer gesproken worden. Bij Boekhandel Tante Bethje in Woudrichem wordt koffie of thee gedronken en nog nagepraat.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl