Openstelling van Fort Giessen op zaterdag 29 juni

Foto: Archief
17 juni 2019, 11:10
Verlopen

GIESSEN - Fort Giessen is gedurende de zomermaanden op de laatste zaterdagen van de maand opengesteld voor bezoekers. Het prachtig gerestaureerde Fort opent haar poorten op zaterdag 29 juni van 12.00 tot 16.00 uur.

Men is van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Er zijn schitterende exposities over de geschiedenis van het Fort en de streek tijdens Wereldoorlog I en over de natuur van het mooie Altena. Daarnaast worden er in diverse films de restauratie van het fort en de rol van de forten van Altena in de Nieuwe Hollandse Waterlinie vertoond. Bezoekers kunnen wandelen over het Fort en genieten van de voorjaarsflora of met een trekpontje de fortgracht oversteken naar het educatie-park over WOI.

De toegang is gratis, men kan vrij rondwandelen. De aanwezige gidsen geven op verzoek tekst en uitleg over de geschiedenis van het bijzondere gebouw. De locatie is Fort Giessen aan de Giessensesteeg in Giessen. Meer informatie over deze en andere openstellingsdagen vindt u op www.altenatuur.nl.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl