VVD Altena stelt vragen over WMO aan college Altena

Foto: Archief
26 juni 2019, 21:17
Verlopen

ALTENA - VVD Altena stelt vragen aan het college van de gemeente Altena over het dreigende tekort op de uitvoering van de WMO.

De partij vraagt zich af waarom het college dit tekort niet mee heeft genomen in de kadernota en of het wel ‘in controle’ is op de uitgaven en inkomsten van de gemeente. Het college heeft de gemeenteraad per brief laten weten dat de uitvoering van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning afstevent op een tekort van 900.000 euro en dat dit tekort van structurele aard lijkt.

Bovendien was uit de brief op te maken dat het tekort al enige tijd in beeld was bij de ambtenaren en al minstens enkele weken bij het college. Vandaar de vraag van de VVD waarom er in de kadernota geen melding wordt gemaakt van het tekort op de WMO in Altena.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl