Woonzorgproject Bloesemhoff in Andel kan starten

Foto: Woonlinie
9 juli 2019, 09:07
Verlopen

ANDEL - Woningcorporatie Woonlinie ondertekende maandag 8 juli de definitieve samenwerkingsovereenkomst met stichting De Bloesemhoff en stichting Prisma zorg in Andel.

Na veertien jaar van wikken en weken over de plannen geeft Woonlinie nu eindelijk het startsein van de bouw van 16 huurappartementen in de Bloesemhoff in Andel voor jong volwassenen met een beperking. “Het is een project met een lange adem. Het bleef nog even spannend tot het laatste moment nadat de berekeningen van de bouwkosten definitief waren. Maar Woonlinie is blij dat ze, in samenwerking met stichting De Bloesemhoff, er in zijn geslaagd om voor deze bijzondere groep huurders in Andel een passende en betaalbare huisvesting te kunnen bieden. Ook zij verdienen een fijn huis, thuis en leven”, aldus Peter van den Heuvel, directeur Woonlinie.

In totaal komen er 16 energieneutrale huurappartementen (gasloos en voorzien van zonnepanelen) met 2 gemeenschappelijke ruimtes voor bewoners met een zorgbehoefte, gefaciliteerd met 24 uurs zorg door Prisma. Dit project wordt ontwikkeld op de oude locatie van de Notenhoff in Andel, waar ook de ondertekening plaatsvond. In samenspraak met stichting De Bloesemhoff is het plan ontworpen door Centrum Architecten. Het woonproject Bloesemhoff wordt ontwikkeld door Bouwlinie. De aannemers zijn Tankens uit Andel en installatiebedrijf Van Gammeren uit Veen. Volgens projectleider Thijs Voncken staat de start bouw gepland voor net na de zomervakantie. De oplevering vindt vooralsnog plaats in het 2de of 3de kwartaal van 2020, waarna de bewoners er daadwerkelijk kunnen gaan wonen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl