Restanten grote brand Woudrichem nog niet opgeruimd

Foto: Altena TV
18 juli 2019, 21:16
Verlopen

WOUDRICHEM - Na de grote brand op het terrein van het voormalige bouwbedrijf Villaforte op 25 februari zijn de restanten van de brand nog steeds niet opgeruimd.

De eigenaar van het terrein, V.O.F. de Hoge Maasdijk, is in overleg met de verzekeraar en verwikkeld in procedures. Opdracht tot afvoeren van de resten van de brand kan derhalve nog niet worden gegeven. Vrij snel na de brand is er contact opgenomen met de adviseur gevaarlijke stoffen van de brandweer Midden- en West-Brabant voor advies over het mogelijk vervuilde grond- en oppervlaktewater.

Vanuit de brandweer is er contact opgenomen met het RIVM. Zowel de Brandweer als het RIVM stellen dat er kans is op een vervuiling van het grond- en oppervlakte water, maar dat dit afhankelijk is van de verharding en ondergrond van het terrein, de hoeveelheid losliggend puin en de materialen die er liggen. Tevens geven zij aan dat hoe langer de restanten blijven liggen en hoe meer regen er valt, hoe groter uiteindelijk het risico wordt op verspreiding. Om eventuele vervuiling daadwerkelijk vast te stellen, moet er een bemonstering gedaan worden. De gemeente Altena is in overleg met de eigenaar om een bemonstering te laten doen om zo de eventuele verontreiniging van het grond- en oppervlaktewater vast te kunnen stellen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl