Man uit Altena betrokken bij dodelijk ongeluk op Nieuwe Maas

Foto: Politie.nl
17 augustus 2019, 15:59
Verlopen

ROTTERDAM - Vrijdag 16 augustus is een 62-jarige vrouw uit België om het leven gekomen bij een aanvaring op de Nieuwe Maas in Rotterdam. Degene die de speedboot bestuurde is een 46-jarige man uit Altena. Hij is meegenomen naar het bureau.

Ter hoogte van het Antwerpse Hoofd in Rotterdam kwamen een sloep en een snelle rubberboot met elkaar in aanvaring. Twaalf mensen vielen overboord en werden onder meer door watertaxi’s en andere boten uit het water gehaald. Op de snelle rubberboot zat één opvarende. In de sloep zaten elf mensen. Negen van hen zijn naar het ziekenhuis gebracht. Een 62-jarige vrouw uit België kwam om het leven.

Er werden twee schippers aangehouden. De schipper van de snelle rubberboot komt uit de gemeente Altena. Nadat hij een verklaring had afgegeven, kon hij in de nacht van vrijdag op zaterdag naar huis. De schipper van de sloep, een 59-jarige man uit de gemeente Zuidplas, is gewond geraakt en naar het ziekenhuis gebracht. Naar verwachting gaat het onderzoek van de Zeehavenpolitie een aantal dagen duren.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl