Nationale Nachtvlindernacht in Altena verplaatst naar zaterdag

Foto: Archief
20 augustus 2019, 10:02
Verlopen

GIESSEN - Altenatuur doet dit jaar op zaterdag 31 augustus weer mee aan de Nationale NachtvlinderNacht (NNN). Door jaarlijks op het Fort te tellen is er inmiddels een aardig beeld van wat hier voorkomt aan nachtvlinders.

Al meer dan 200 soorten staan op de lijst, maar in Nederland zijn er ruim 2000 verschillende soorten. Nachtvlinders zijn normaal gesproken niet zo gemakkelijk te zien en dus moeten ze gelokt worden. Dat gebeurt met speciale lampen. Dan wordt opeens zichtbaar hoeveel verschillende nachtvlinders er voorkomen. De vlinders worden in het fortgebouw gedetermineerd en geadministreerd en vervolgens weer losgelaten.

Komt u meekijken welke prachtige soorten nachtvlinders er deze keer op de lampen afkomen? De start van de telling is om 21.00 uur op Fort Giessen. Afhankelijk van de aantallen vlinders die worden aangetrokken duurt de avond tot ca. 24.00 uur. Dit hangt bovendien af van het weer. U bent van harte welkom om mee te kijken, ook al is het maar voor een kwartiertje.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl