Door de ogen van de Commissaris van de Koningin

Foto: BHIC
21 augustus 2019, 16:59
Verlopen

ALTENA - Tussen 1894 en 1928 was mr. Arthur E.J. baron Van Voorst tot Voorst Commissaris van de Koningin in Noord-Brabant. Unieke historische aantekeningen over diverse plaatsen en voormalige gemeenten in Altena zijn nu online gezet.

Van een van zijn taken, het regelmatig bezoeken van alle gemeenten in de provincie, hield Van Voorst tot Voorst een dagboek bij, waarin de smeuïge opmerkingen niet van de lucht zijn. Het BHIC (Brabants Historisch Informatie Centrum) heeft al zijn aantekeningen nu online gezet, een uniek stukje Brabantse geschiedschrijving. Dit geeft een unieke inkijk op zijn verhouding tot het lokale bestuur, honderd jaar geleden. Maar ook op de bevolking met al haar problemen en uitdagingen.

‘Door de ogen van de Commissaris van de Koningin’ is online te vinden via de website www.bhic.nl/decommissarisvertelt. Lees wat Van Voorst tot Voorst in die tijd over jouw dorp of stad schreef en laat vooral ook je reactie achter.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl