Burgemeester en wethouders in gesprek over Wijkerzand

Foto: RTV Altena
23 augustus 2019, 17:21
Verlopen

WIJK EN AALBURG - Burgemeester en wethouders van Altena gaan met de schaarmeesters van het stuk uiterwaard bij Wijk en Aalburg, Het Wijkerzand, in gesprek over de plannen die Rijkswaterstaat heeft met het natuur- en weidegebied langs de Afgedamde Maas.

Dit naar aanleiding van aandringen van de ChristenUnie. Rijkswaterstaat heeft plannen voor de uiterwaarden, inclusief Het Wijkerzand, rond waterberging en natuurontwikkeling aldaar. Het Wijkerzand is al eeuwen in eigendom van inwoners van het dorp Wijk, de zogenaamde inboorlingen.

De schaarmeesters, oftewel de bestuurders van de grond, worden nu betrokken in het proces. Zij zijn namelijk niet gecharmeerd van de plannen van Rijkswaterstaat en vrezen voor verlies van ‘hun’ gebied.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl