Direct van de boom je eigen appels en peren eten

Foto: Berdine den Hartog
18 september 2019, 18:38
Verlopen

NIEUWENDIJK - Tijdens de Landelijke Fruitplukdagen valt de appel niet ver van de boom, sterker nog: hij valt helemaal niet!

“Op onze open plukdagen zien we altijd zoveel verwonderde blikken, dat het fruit hier gewoon direct van de boom af kan worden opgegeten”, vertellen de fruittelers Peter en Robert Oostveen een glimlach. “Het is leuk om te merken dat anderen zoiets heel bijzonder vinden, terwijl het voor ons zo gewoon is.” Op 21 september is de boomgaard in Nieuwendijk open voor publiek om zelf te komen plukken en proeven. De mensen worden in een treintje rondgeleid door de boomgaard. Ook is imker Albert Bin met zijn bijen aanwezig om hier meer over te vertellen. Voor de kinderen is er een springkussen een speeltoestel en kleine dieren.

De oogstmaand is begonnen, en de fruitplukkers zijn dan ook al druk bezig op het fruitbedrijf van de familie Oostveen. “Best gezellig, maar wel aanpoten hoor!” vertelt Nicoline Oostveen. “Het is eigenlijk de drukste maand van het jaar voor ons. Toch vind ik het belangrijk om deze open dag te houden. Zo kunnen we namelijk laten zien met hoeveel zorg we onze appels en peren telen. We plukken de appels en peren heel voorzichtig en leggen ze zonder butsen en beschadiging in onze voorraadbakken. Ook zijn we hier in de boomgaard heel bewust bezig met het creëren van een natuurlijk evenwicht. Zo bieden we tussen de fruitbomen ruimte aan bijen en insecten, zoals lieveheersbeestjes en oorwormen. Die zijn voor ons heel nuttig, omdat ze bijvoorbeeld bladluis opeten. Zo kunnen wij het lekkerste fruit telen in harmonie met de natuur.”

Op zaterdag 21 september bent u van 10-16 uur van harte welkom in de boomgaard aan de Parallelweg 3 in Nieuwendijk.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl