Eerste raadsvergadering na zomerreces in gemeente Altena

Foto: Vincent Honings
18 september 2019, 18:27
Verlopen

ALMKERK - De eerste raadsvergadering na het zomerreces van de gemeente Altena heeft op dinsdagavond 17 september plaatsgevonden. Wij vroegen deze avond aan raadsleden waar hun focus ligt het komende half jaar.

Voor aanvang van de vergadering werd een portret onthuld van Koning Willem-Alexander. Dit portret is gemaakt door de Hankse kunstenaar Lilian Mensing. Dit portret hing eerder in de raadszaal van de gemeente Werkendam, maar was te groot voor de smalle pilaren in de nieuwe raadzaal. Het portret is daarom op maat gemaakt en hangt vanaf nu in de raadzaal van de gemeente Altena. Voor de vergadering kon beginnen, werd Jade Buchholtz beëdigd als tijdelijk raadslid voor het CDA. Ze neemt tijdelijk de plaats in van Tineke Zaal-van der Steen die wegens een zwangerschap met verlof is.

Verder werd de motie van Pauline van der Tol-de Weert van Burgerstem Altena behandeld. Met deze motie uitte zij kritiek op de wijze van informatieverstrekking van het college van B en W aan de raad. In haar motie constateerde zij dat het college onduidelijke en verwarrende informatie verstrekt. Deze mening werd allerminst breed gedragen binnen de gemeenteraad van Altena. Diverse raadsleden hebben Van der Tol zelfs de tip meegegeven om bij dit soort frustraties eerst in gesprek te gaan met het college. Nadat duidelijk was dat geen enkele fractie de motie van Burgerstem Altena zou steunen, is deze door Van der Tol niet in stemming gebracht.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl