Twee gebiedsregisseurs gaan aan de slag in Altena

Foto: Archief
18 september 2019, 20:26
Verlopen

ALTENA - Twee gebiedsregisseurs zullen de 21 kernen van Altena bezoeken om ideeën en wensen van inwoners op te halen.

De bedoeling is dat vervolgens bekeken wordt hoe die projecten het beste uitgewerkt kunnen, liefst in nauwe samenwerking met de inwoners zelf. Verantwoordelijk wethouder Matthijs van Oosten laat weten dat dit zogenoemde ‘kerngericht werken’ uiteindelijk leiden tot breder gedragen oplossingen. Volgens van Oosten kan er veel achter de bureaus worden bedacht, maar dat hoeft niet altijd de beste oplossing te zijn.

Mensen worden op deze manier van werken beter betrokken bij hun leefomgeving. De gebiedsregisseurs gaan o.a. in gesprek met de dorpsraden. Voor de uitvoering en ondersteuning van projecten is in eerste instantie één euro per inwoner uitgetrokken, dus 55.000 euro in totaal. De bedoeling is dat dat bedrag de komende jaren doorgroeit naar twee euro per inwoner.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl