Altena is weer een stukje schoner na World Cleanup Day

Foto: Altena TV
22 september 2019, 10:29
Verlopen

ALTENA - Het was zaterdag 21 september World Cleanup Day, een reden voor velen om de straat op te gaan om afval te rapen en het belang daar van extra onder de aandacht te brengen.

De politieke partij Progressief Altena had een oproep geplaatst om mensen enthousiast te maken om mee te helpen in Wijk en Aalburg. Daar gingen ze rondom de scholen aan de Perzikstraat afval rapen. Na een paar honderd meter zaten de afvalzakken al schrikbarend vol met blikjes, plastic zakjes en sigarettenpeuken. “Milieu vinden wij heel belangrijk en we kunnen wel heel veel praten over allerlei dingen die we willen verbeteren, maar het is ook belangrijk zelf de handen uit de mouwen te steken en gewoon aan de slag te gaan”, aldus Fenneke Snippe van Progressief Altena.

Ook fanatiek afvalraper Jos Korthout startte zaterdagochtend zijn opruimronde al vroeg aan het Woerkums strandje. Mede door World Cleanup Day was de route iets anders dan normaal. De route ging dit keer langs de gracht van de vesting richting ’t Rondeel, buiten de vesting. Jos Korthout ziet graag in iedere straat een of twee vrijwilligers die afval rapen: “Dan hoef je alleen je eigen straat maar bij te houden.”

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl