VVD Altena stelt schriftelijke vragen over ramkraken

Foto: Redactie
24 september 2019, 18:41
Verlopen

ALTENA - De VVD wil dat het college onderzoekt welke mogelijkheden er zijn om ramkraken te voorkomen bij ondernemers in de gemeente Altena.

De aanleiding hiervan is dat er op vrijdag 13 september wederom een ramkraak is gepleegd bij de juwelierszaak in winkelcentrum De Nieuwe Es in Sleeuwijk. “De roep om preventieve maatregelen te treffen om herhaling te voorkomen wordt dan ook steeds groter”, stelt raadslid Robert van Dijk in een brief aan het college van Burgemeester en Wethouders. “Bij preventieve maatregelen kunnen we bijvoorbeeld denken aan het voor auto’s afsluiten van winkelgebieden door middel van een afbakening met betonnen afzetbollen, bloembakken of andere vormen van betonnen straatmeubilair. Dit soort toepassingen zijn uitermate geschikt als beveiligings- of anti-ramvoorzieningen. Andere mogelijkheden zijn metalen inzinkbare palen wanneer een winkelgebied toegankelijk moet zijn voor toeleveranciers”, zo staat te lezen in de brief aan het college.

Daarnaast vraagt de VVD zich af of het college de risicovolle locaties in beeld heeft die gevoelig zijn voor overvallen, ram- en plofkraken, zoals de voor criminelen interessante winkels of geldautomaten. Ook vraagt de VVD aan het college om initiatief te nemen door in overleg te gaan met winkeliers en ondernemers die daar behoefte aan hebben.

De juwelier in Sleeuwijk is de dag na de ramkraak weer opengegaan, dankzij de mistmachine die geïnstalleerd is na de eerste ramkraak. Burgemeester Marcel Fränzel heeft inmiddels gesproken met de eigenaren van de juwelierszaak en daarbij beloofd dat zij toestemming krijgen om obstakels voor het pand te plaatsen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl