Delen van elektrische auto krijgt vervolg

Foto: Bart Verkade
7 oktober 2019, 16:48
Verlopen

WOUDRICHEM - Het delen van elektrische auto’s in de vesting van Woudrichem heeft er inmiddels bijna twee succesvolle proefperioden opzitten. Vanaf november stopt de proef en gaat een aantal van de huidige gebruikers door met het delen van elektrische auto’s.

De provinciale subsidie stopt op dat moment, waardoor er reële prijzen betaald gaan worden voor deelname aan het autodelen. Het tarief bestaat uit een abonnement (al vanaf € 10,- per maand), plus een tarief voor het aantal uren en kilometers dat de auto’s gebruikt worden. Er wordt gestart met 2 auto’s en bij voldoende deelname kunnen dat er snel meer worden.

Het autodelen is ideaal voor huishoudens die hun 2e auto eigenlijk nauwelijks gebruiken, terwijl de kosten wel doorlopen. Maar ook voor de 1e auto kan delen een goed alternatief zijn. De voordelen zijn echter niet alleen te merken in de portemonnee. Het is mooi dat elektrisch rijden zo eerder binnen bereik komt. En het scheelt auto’s die onnodig parkeerplaatsen bezetten. Tenslotte is het delen van een auto ook gewoon duurzaam.

Wanneer u ook wilt meedoen of vragen heeft over het delen van deze elektrische auto’s (en dat kan in de hele kern van Woudrichem) kunt u terecht bij Bart Verkade, gebruiker en beheerder van het deelproject (bart.verkade@vaart.net of 06-115 110 40).

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl